Fotoguiden – Pift dine billeder op med disse apps

Pift dine billeder op med disse apps – fotoguide – Det er nemt nok at smide billeder ind på Facebook, Instagram og alle mulige andre steder

Det er nemt nok at smide billeder ind på Facebook, Instagram og alle mulige andre steder og vi gør det hele tiden. Men nogen gange vil man bare gerne give sine billeder et ekstra pift, hvis det er en særlig lejlighed eller man vil have lidt ekstra opmærksomhed til netop det billede. Det kan opnås ved at lægge en tekst eller effekt oveni billedet.

Andre gange har man måske en håndfuld billeder, som det kunne være cool at sætte sammen til en hurtig lille animeret video med lidt musik, men man får det aldrig gjort på farten, det har man ikke tid til.

Pift dine billeder op med disse apps - fotoguide vielse i kirken bryllup i folkekirken gom og bestman bruden venter ægteskabet kirkelig vielse riskast bryllup fra kirken gommen venter

Men der findes nogle gode apps, som lader dig pifte dine billeder op, og endda gøre det hurtigt og enkelt. Jeg kigger på fire forskellige apps:

Animoto

Startede som en webtjeneste for nogle år siden og så var der stille om dem et stykke tid. Men nu er de kommet med en super god app, som gør det nemt og hurtigt at sætte op til 12 billeder sammen til en animeret video. Det er super enkelt, man vælger billederne fra sin kamera-rulle og så vælger man en af deres faste skabeloner (som er i fin kvalitet) og indtaster en “slut” tekst som skal komme op til sidst, vælger musik (kan også være egne numre) og så genererer Animoto en flot video, som kan gemmes eller deles på sociale medier.

Animoto er en gratis app, dog med en plus version til 199 kr (om året), som giver mulighed for mere end 12 billeder, masser af yderligere effekter, tekster og lagring i cloud. Er både til iPhone og iPad, men deres iPad del er lidt tynd. Jeg bruger den også kun på iPhone.

Frihed til at opfylde jeres ønsker om det er portrætfoto, bryllupsfoto, børnefoto

Over

Denne app, Over, er beregnet på at lægge tekster og grafik ovenpå sine billeder. Den koster 13 kr og er universel til iPhone og iPad. Man får en del fonte og effekter med fra start og kan oprette en Over konto, som gør at man kan downloade en del gratis ekstra “packs” og selvfølgelig også nogle mod betaling. Men man får rimeligt med indhold med til prisen.

Over er hurtig at bruge, man skal lige vænne sig til at betjening er via et “hjul” i højre side af billedet, men man får hurtigt lagt noget sjovt ovenpå og kan gemme og dele det nye billede til alle de steder man forventer.

Path on

Hovedfunktionen i Path On er at man kan lave effekter med den tekst, som man gerne vil have henover billedet. Man kan tegne sine egne streger og kurver og når man så skriver teksten ind, så bølger teksten henad den streg man har tegnet (og stregen er ikke synlig på det færdige billede).

En ret sjov effekt til nogle ting og god at have liggende til at man en dag skal bruge den. Koster 13 kr og er universel til iPhone og iPad.

Phoster

Min favorit blandt disse er faktisk Phoster, som mere går efter at få resultatet til at ligne en professionel plakat, men med dine tekster og billeder. Er ekstrem nem at bruge, man vælger en af de mange skabelon plakater, vælger billede og retter teksten til det man vil (en invitation, et statement, en fejring).

Phoster koster 13 kr og er universel og de lever også af at man købe flere skabeloner i pakket til typisk 7 kr pr. pakke. Men der er en del at bruge af i det inkluderede.

Vi bruger nogengange disse apps til at smide spændende filter på bryllupsbillederne.

Fotografering er den store passion

Jeg begyndte at fotografere på mere seriøst plan i 2005, og siden da har jeg taget billeder af landskaber, arkitektur og blomster, samt taget portrætter og bryllupsbilleder. At kunne forevige øjeblikke og sindsstemninger i et menneskes liv – om det er portræt, bryllup eller “bare” manden på gaden – er nok der, hvor jeg føler mig mest hjemme. Den mulighed og udfordring, der er ved at skildre en personlighed samt mennesket i nuet, er utrolig spændende og livsgivende.

Derudover laver jeg også redigering af billeder, såsom restaurering af gamle papir foto samt retouching af portræt/modelbilleder osv.

Den fotografiske karriere

Den fotografiske karriere startede for nogle år tilbage da jeg var på en tur til Norge. Siden har faget taget os med storm og det er nu vores hovedbeskæftigelse i fritiden. Vi er udvidet til bryllups-fotografering, portrætter og andre events. Der er dermed rig mulighed for at få nogle uforglemmelige billeder til foto-albummet, til en fair pris. Vi er beliggende i Aarhus, men der kan sagtens bestilles opgaver til andre steder i jylland. Jeg foreslår, at de tager et kig i gallerierne, da billeder ofte siger meget mere end ord overhovedet kan komme i nærheden af.

Udover at fotografere, så er vi i øjeblikket ved at uddanne mig til mediegrafiker/grafisk designer, dette fag har også betaget mig meget og de er uden tvivl med til at styrke hinanden i arbejdsprocessen. Prisen afhænger meget af den ønskede opgave og da vi ofte laver specielle opgaver så svinger priserne meget. Men de er meget velkommen til at kontakte mig og få et tilbud. ?

TOPKVALITET

Flere års erfarring og fornyelse skaber de bedste rammer for ekstraordinære billeder. Det gælder også udstyret.

DIGITAL KOPIER

Som en del af oplevelsen, leveres billederne som digital kopi, så i har frihed til at opfylde jeres ønsker.

FLEKSIBILITET

Logistikken kan sommetider være en udfordring med portrætfoto, derfor tilbydes der fleksible tider til jer.

VEJLEDNING

Den digitale verden kan virke uoverskuelig, derfor yder vi vejledning i hele processen fra foto til print.

Indhold